Yatzy Online

Yatzy är ett tärningsspel som roat människor i flera generationer. Detta klassiska spel spelas normalt med fem stycken tärningar samt penna och papper. Nu är det dock betydligt enklare att spela eftersom du kan hitta Yatzy helt gratis online.

Yatzy regler

Spela Yatzy online

Idag är det väldigt enkelt att spela Yatzy på nätet tillsammans med vänner. Innan du startar spelet behöver du bara klicka på hur många spelare som ska delta. Du får alltså all underhållning direkt i din webbläsare, på mobil eller dator, precis när det passar dig. Du kan till exempel spela på ett casino utan svensk licens och få timvis av underhållning.

Yatzys regler

Yatzy är väldigt enkelt du kastar fem stycken tärningar och ska skapa olika kombinationer. Det kan till exempel vara kåk, tre av samma slag eller stege. För varje kast måste du välja en kategori, så det gäller att du väljer med omsorg. Du kan inte påverka hur du kastar tärningarna, men att välja rätt kategori handlar om strategi. Det gäller alltså att kunna maximera sina poäng.

Om du slår en Yatzy, alltså fem av samma nummer får du 50 poäng. Det är också viktigt att komma ihåg att om du får över 65 poäng i din vänstra kolumn får du en bonus på 50 poäng. Det är ofta denna bonus som avgör spelomgången.

Fördelar med Yatzy online

När du spelar Yatzy på nätet behöver du inte anpassa dig efter några motståndare utan kan lika gärna spela mot datorn. Det kan vara ett roligt sätt att utmana dig själv. Om du inte blir nöjd med ett spel kan du bara starta om, med ett enkelt knapptryck. På nätet har du ju ingen möjlighet att styra tärningarna eftersom du bara trycker på en knapp.

Spela helt gratis och utan nedladdning

En annan fördel med Yatzy på nätet är att du hittar flera varianter som är helt gratis. Du behöver bara söka efter ”Yatzy” och få upp en rad olika alternativ. Du behöver inte heller ladda ner någon programvara utan spelet öppnas upp direkt i din webbläsare. Det går även att spela från mobilen, vilket passar den som vill spela samtidigt som man är på språng.

Förbättra din koncentration och logiska tänkande

Yatzy är inte bara ett underhållande spel, det är också ett bra sätt för dig att öka koncentrationen och förbättra ditt logiska tänkande. Du måste alltid tänka på vilken kombination du ska välja för att få ihop så många poäng som möjligt.

Tips och tricks för att vinna

Även om Yatzy till viss del är ett turspel finns det vissa tips du kan ta till dig för att förbättra dina vinstchanser. En vanlig strategi är att försöka vinna de 50 extrapoängen. Det är något som kan vara avgörande i många spelomgångar. Du kan alltså lägga allt krut på att få ihop dessa extrapoäng.

En annan strategi är att försöka få ihop de svåra kombinationerna så tidigt som möjligt, då det kan vara svårt att lyckas senare i spelet. Se också till att du har koll på alla kombinationer så att du inte behöver tveka gällande hur du ska fylla i din kombination.